wpi logo www.weeronderweg.eu logo
inleiding
De weerkundige begeleiding PDF Print E-mail
Written by Jacob Kuiper   
Tuesday, 21 September 2010 20:56

De weerkundige begeleiding

Omdat het weer, en met name de luchtstromingen op diverse hoogten in de atmosfeer, de belangrijkste factor voor het eindresultaat vormt, is een gedetailleerde meteorologische begeleiding van een ballonteam veelal doorslaggevend bij het succes op een hoge plaats in het eindklassement. Meerdere ballonteams hebben daarom eigen meteorologen in hun ‘grond-team’ opgenomen. Via moderne communicatiemiddelen, zoals satelliettelefoon, staan de ballonvaarders in direct contact met het team op de grond. Tijdens de Gordon Bennet kunnen kleine verschillen in de berekende route, de doorslag geven om op een podiumplek te eindigen of juist niet. De meteorologen gebruiken verschillende computermodellen en proberen hun ‘buitenlandse’ collega’s steeds een stap voor te zijn. Eigenlijk is de ballonrace daarom niet alleen een wedstrijd tussen de piloten maar ook tussen de meteorologenteams onderling.

De begeleidende meteorologen moeten precies weten hoe het gedrag van de ballon is, tijdens de daglichtperiode en in de nachtelijke uren. Ze moeten inzicht hebben in de steeds wijzigende luchtstromingen in de onderste 4 a 5 kilometer van de atmosfeer, over een gebied van 3000 bij 3000 km en dat over een periode tot 90 uur vooruit. De hulp van moderne computermodellen is daarbij onontbeerlijk. Toch blijft de mens in dit proces een zeer belangrijke factor, juist daar waar het het waarschuwen voor gevaarlijke situaties betreft. Ijsaanzetting in wolken die onderkoelde deeltjes bevatten, en onweer zijn enkele van die gevaren. Ook moet rekening worden gehouden met het feit dat de ballon zo kort mogelijk boven grote zeegebieden terecht zal komen. Daarnaast zijn niet alle gebieden in Europa wedstrijdgebied. Voorkomen moet worden dat men buiten het wedstrijd-area terecht komt, waarbij diskwalificatie zou volgen. Ook het landen midden overdag in een gebied waar door hoge temperaturen nog sterke thermiek heerst, moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Het Nederlandse team, Jurg en Van Houten wordt al vele jaren begeleid door twee ervaren luchtvaartmeteorologen. Ab Maas en Jacob Kuiper zijn ook dit jaar in het Nederlandse team de weerkundige begeleiders. Maas, oud-KNMI luchtvaartmeteoroloog is sinds 2000 bij de Gordon Bennett begeleiding betrokken. Ondergetekende kreeg in 1995 in de Verenigde Staten voor het eerst de kans om met dit type ballonwedstrijden ervaring op te doen. In het dagelijks werk is het contact met (hetelucht)ballonvaarders een van zijn taken in de weerkamer van het KNMI. Het begeleiden van een Gordon Bennet team is voor mij een van de meest uitdagende gebeurtenissen op het gebied van meteorologische diensten, iets waar ik graag een wat vakantiedagen voor opneem. Het meedraaien in het team is voor de meteorologen een eervolle taak, waarbij commerciële aspecten in het geheel ontbreken.

Op www.weeronderweg.eu hoop ik u voor, tijdens en na de wedstrijd op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen. Blijf daarom regelmatig de updates van het blog in de gaten houden.

Jacob Kuiper

 
De 54e Gordon Bennett race PDF Print E-mail
Written by Jacob Kuiper   
Tuesday, 21 September 2010 20:18

GordonBennett1909txtDe Gordon Bennett race

Oudste gasballonrace ter wereld.
In de wereld van de ballonvaart kennen we twee verschillende manieren van ballonvaren. De soort vulling van de ballon is daarbij het onderscheid. We kennen de ballonnen die gevuld zijn met hete lucht, verhit door een brander en ballonnen die gevuld worden met een licht gas, bijvoorbeeld waterstof of helium. Tegenwoordig wordt het meest met heteluchtballons gevaren. Een klein aantal teams varen echter ook nog wel met gasballonnen. In het begin van de 20e eeuw was de gasballonvaart enorm populair. In die tijd kreeg een Amerikaanse tijdschriftuitgever het idee om een race tussen meerdere gasballons te organiseren. Deze uitgever, James Gordon Bennett schreef de eerste wedstrijd uit in 1906 en op 30 september van dat jaar startten 16 gasballonnen vanuit de tuinen van de Tuileriën. Aan belangstelling had men geen gebrek, ruim 250.000 mensen hadden zich verzameld om de grote gevaarten op te zien stijgen. Die eerste wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse piloot Frank P. Lahm en co-piloot Henry B. Hersey. Zij landden na 22 uren en 15 minuten in Yorkshire (Gr. Brittannie) en legden in rechte lijn vanaf het startpunt gerekend een afstand af van 647,1 km.

 

Tot en met 1938 werd, met een onderbreking tijdens de Eerste Wereldoorlog ieder jaar een Gordon Bennett race gehouden. De Tweede Wereldoorlog zette de race stop en tot 1983 vonden geen nieuwe races meer plaats. Vanaf 1983 is de traditie weer opgepakt. Daardoor zijn er tot 2010 in totaal 53 Gordon Bennett gasballonwedstrijden gehouden. Sinds die eerste wedstrijd in 1906 is het afstandsrecord vele malen scherper gesteld. De winnaars van de race in 2005, het Belgische team Berben-Benoit, legde een afstand af van maar liefst 3400 kilometer.

Wedstrijdregels nog altijd onveranderd
De regels van de Gordon Bennett-race zijn nog steeds hetzelfde als in 1906. De gasballonnen hebben alle een gelijke inhoud, tegenwoordig zo’n 1000 kubieke meter. De winnaar wordt diegene die de langste afstand, zonder tussenlanding, aflegt. Dit alles gemeten in een rechte lijn vanaf de startplaats. Ieder land mag maximaal 3 teams afvaardigen. Als een team wint dan is het verplicht om daarna de volgende race te organiseren in het eigen land. Mede door zijn lange historie is de Gordon Bennett-race uitgegroeid tot de meest prestigieuze race voor gasballonnen ter wereld, officieus het Wereld Kampioenschap gasballonvaren.

Bristol dit keer startplaatshttp://www.weerboek.nl/images/AlbuquerqueBallons-s.jpg
In 2010
is Groot brittannie het land waar de Gordon Bennett van start gaat, en dat is de eerste keer in de geschiedenis dat de race start vanaf Britse bodem. Maar liefst 20 teams hopen te starten in de laatste week van september. De eerste startmogelijkheid ligt op 25 september ’s avonds. Mocht het weer (windrichting, regen/onweer) een redelijke wedstrijdtermijn onmogelijk maken dan kan het startmoment naar een later tijdstip worden verschoven, uiterlijk tot woensdag 29 september 2010.

Als de gasballons gestart zijn, kunnen ze maximaal zo’n 3, hooguit 4, dagen in de lucht blijven. De weersituatie bepaalt in belangrijke mate hoe lang men veilig kan blijven varen.. In de afgelopen 2 decennia heeft een Nederlands team een aantal malen deelgenomen aan de Gordon Bennet wedstrijd. Het Nederlandse pilotenteam, bestaande uit piloot Rien Jurg en co-piloot Ron van Houten hebben sinds 1995 een aantal malen hoog gescoord in het klassement. Drie maal konden ze zelfs een trofee in de wacht slepen, met twee keer een derde plaats en een maal een nummer 2 klassering.

Last Updated on Wednesday, 06 October 2010 17:54
 
balloons inleiding PDF Print E-mail
Written by Jacob Kuiper   
Saturday, 18 September 2010 12:06
Inleiding balloons
 
«StartPrev123NextEnd»

Page 3 of 3